Przejdź do treści

Powiat Inowrocławski Oficjalny portal

Wyszukiwarka

Szukaj

Tradycja rogali Św. Marcina w Kościelcu

A pomniejsz czcionkę A standardowy rozmiar A powiększ czcionkę

Uczniowie klas Technikum Żywienia i Gospodarstwa Domowego w Kościelcu jak co roku z wielkim zaangażowaniem zabrali się za wypiek rogali Świętomarcińskich.

Pod okiem  Żanety Marcinek młodzi adepci sztuki kulinarnej testowali różne nadzienia i dekoracje, ale nie mogło zabraknąć tradycyjnego nadzienia z maku z bakaliami: rodzynkami, orzechami, skórką pomarańczową, suszonymi owocami. W całej szkole unosił się kuszący zapach, tak że pozostali uczniowie żałowali, że nie są w klasie żywieniowej. Już zapowiadamy następne wielkie wypieki…

 

Informację udostępniła Beata Kmieć, ZSP w Kościelcu

14.11.2017

 

 

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Cookies.

Zamknij